Германия и Австрия обявиха още полети за репатриране на свои граждани от трети страни като на борда на самолетите ще допускат и граждани на други държави от ЕС.

Германия организира полет, с който да репатрира гражданите си от Сан Хосе, Коста Рика на 22 март в 11 ч. (местно време), който ще лети до Франкфурт на Майн. Гражданите на ЕС, които искат да се възползват от полета, трябва да се обърнат към посолството на Германия в Коста Рика.

Австрия организира допълнителни полети за репатриране на своите граждани, в които могат да се включат и граждани на други страни от ЕС, от следните дестинации:

- От Мексико Сити през Канкун до Виена на 24 март. Самолетът излита в 14:10 ч. (местно време) и пристига във Виена на 25 март в 12:30 ч. (местно време)

- От Канкун, Мексико до Виена, излитащ на 24 март в 17:30 ч. (местно време) и пристигащ в 00:30 ч. (местно време) на 25 март

- От Пунта Кана, през Хавана до Виена, излитащ от Пунта Кана в 15:30 ч. (местно време) и пристигащ във Виена на 25 март в 10:30 ч.

- От Хавана, Куба до Виена, потеглящ на 24 март в 19:10 ч. (местно време) и кацащ в 10:30 ч. (местно време) на 25 март

- От Барселона до Виена на 25 март. Самолетът излита в 19 ч. (местно време) и пристига в 21:30 ч.

​Гражданите на ЕС, които искат да се възползват от посочените полети, могат да заявят интереса си в посолството на Австрия в съответната държава.

Обявените полети за репатриране на граждани, организирани от държави от ЕС, от които могат да се възползват и други европейски граждани, може да видите на сайта на МВнР, в секция "Коронавирусът - какво да правим" - https://www.mfa.bg/bg/customnews/main/24736