Президентът на Азербайджан Илхам Алиев обсъди развитието на двустранното сътрудничество през следващата година в телефонен разговор с руския вицепремиер Алексей Оверчук, съпредседател на руско-азербайджанската междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество, съобщи агенция AZERTAC.

"Страните обсъдиха областите на сътрудничество между Азербайджан и Русия в областта на икономиката, енергетиката, транспорта и селското стопанство през 2021 г. и изразиха увереност, че двустранните отношения ще продължат да се разширяват", предаде агенцията.

Русия обезвредила над 6000 взривни устройства в Нагорни Карабах

Русия обезвредила над 6000 взривни устройства в Нагорни Карабах

Проверени са и 405 сгради за невзривени боеприпаси

Руският вицепремиер предаде поздрави от президента Владимир Путин на държавния глава на Азербайджан. Алиев и Оверчук приветстваха успешното развитие на азербайджано-руските приятелски отношения, основани на стратегическо партньорство.

"Те отбелязаха, че въпреки пандемията на коронавируса през 2020 г. икономическите отношения са се развивали добре", каза AZERTAC.

С посредничеството на Русия Армения сключи споразумение с Азербайджан на 9 ноември след 6 седмици на ожесточени боеве за Нагорни Карабах.

Армения се съгласи да предаде три окръга около Карабах - Агдам, Лачин и Келбаджар - като част от споразумението, което спря офанзива на Азербайджан за връщане на територии, изгубени при войната с арменските сепаратисти през 90-те г. на миналия век.

Русия отрича за конфликт с азерски военни в Нагорни Карабах

Русия отрича за конфликт с азерски военни в Нагорни Карабах

Информацията, че руските миротворци са били обкръжени не била вярна

Турция и Русия договориха обща мироопазваща мисия в Карабах.