Бразилия обмисля спешно одобрение за ваксината срещу COVID-19 на AstraZeneca, предаде "Ройтерс". Бразилският здравен регулатор Anvisa се срещна с представители на AstraZeneca сутринта и заяви, че ще бъде подадено разрешение за спешна употреба, без да уточнят кога.

Бразилия регистрира най-малко заразени от 23 ноември

Бразилия регистрира най-малко заразени от 23 ноември

Добри новини от Южна Америка

Великобритания стана първата държава в света, която даде пълно регулаторно одобрение на коронавирусната ваксина, разработена от Оксфордския университет и AstraZeneca.

Бразилия регистрира 1111 смъртни случая във вторник, което е черен рекорд от септември.

Президентът Жаир Болсонару, яростен критик на пандемията, мерките и ваксините, въпреки че сам преболедува, че остро критикуван, че няма ясен план за провеждането на масова ваксинация.

Бразилия с още 20 548 заразени

Бразилия с още 20 548 заразени

На 15 януари ще ппоискат одобрение на ваксината на AstraZeneca

Той обяви, че най-добрата ваксина е имунитет от самия вирус, но обеща в страната имунизацията да е безплатна, като призова да не е задължителна.

Изследователската асоциация "Освалдо Крус" към бразилското министерство на здравеопазването (Fiocruz) ще подготви 1 милион дози ваксина срещу коронавирус до средата на февруари.

До края на февруари Fiocruz ще може да увеличи производството на ваксината, разработена от Оксфордския университет и фармацевтичната компания AstraZeneca до 700 хиляди дози на ден.

Бразилия може да произведе 1 млн. ваксини до средата на февруари

Бразилия може да произведе 1 млн. ваксини до средата на февруари

От ваксината, разработена от Оксфордския университет и фармацевтичната компания AstraZeneca

По-рано шефът на Министерството на здравеопазването Едуардо Пазуел заяви, че до края на март Бразилия ще получи 100 милиона дози от ваксината, а през второто тримесечие Фиокрус ще може да произведе още 160 милиона дози.