За десет загинали при стрелбата в мола Olympia-Einkaufszentrum в Мюнхен, Германия потвърди полицията, съобщиха световни агенции. Ранени са повече от 20 други. Задържани са трима души. 

Открито бе и тяло на загинал в блиост до търговския център и се проверява версията, че това е самоубилият се нападател. Съобщава се, че той е носел раница и се претърсва за взривни вещества. Стрелбата започна около 18 часа местно време вчера, като часове по-късно последва и втора в метростанция. 

Последни новини от драмата в Мюнхен
на живо

Последни новини от драмата в Мюнхен

Стрелба и хаос в германския град

Броят на убитите и ранените бе променян няколко пъти за последните часове. Най-малко един човек е убит, а други 10 са ранени, обявиха от германската полиция. От изявлението на баварския вътрешен министър обаче става ясно, че жертвите са най-малко три. 

Стрелба и на метростанция в Мюнхен

Стрелба и на метростанция в Мюнхен

Има ранени

Вестник Abendzeitung Muenchen пише, че около 15 души са убити, докато германската телевизия NTV информира за 10 загинали. Вестникът уточнява, че  полицията е получила сигнал в 16:52 местно време. 

По непотвърдена информация стрелбата е станала в дрогерия в търговския център.  Германската медия BR24, позовавайки се на очевидец, информира, че нападател е стрелял по хора в кафене в мола и на спирка. Друг свидетел заяви, че мъж е влязъл в мола и е открил безразборна стрелба, много хора са ранени. След това нападателят е избягал към метростанция.

Полицията вярва, че атаката е извършена от повече от един нападател. Все още няма задържани по случая. Очевидци са съобщили за поне трима въоръжени мъже. 

Молът е евакуиран. 

В ход е голяма полицейска операция. Районът около мола, намиращ се в квартала Moosach, е отцепен. В операцията в мола са се включили тежковъоръжени специални части, съобщава "Билд".

Източници от полицията, цитирани от „Билд”, са заявили, че това може да бъде нещо голямо.

17-годишен афганистанец нападна с брадва пътници в германски влак

17-годишен афганистанец нападна с брадва пътници в германски влак

21 души са пострадали, някои са в критично състояние

Говорителят на полицията Клаудия Квенцел заяви пред СиЕнЕн, че е приключила стрелбата в търговския център.

Транспортът е затруднен. 

Припомняме, в понеделник афганистанец нападна влак с пътници в Северна Бавария преди да бъде застрелян. Той намушка петима души. Германските власти разглеждат нападението като първата атака с джихадистки мотиви от бежанец на германска земя.

Миналият петък пък бяха убити 84 души при нападение в Ница, Франция.  

Очаквайте подробности!