Елисейският дворец не изключва втора пандемична вълна на коронавируса след 11 май, пише Le figaro.

Припомняме, Франция удължи мерките в страната до 11 май.

Трябва да се мисли за всичко, включително и за негативните сценарии, това е споделил източник близък до президента Еманюел Макрон. Властта не е привърженик на стратегията за така наречения масов имунитет.

Премиерът Едуард Филип на пресконференция в неделя пък акцентира върху сериозността на проблема, но се опита да вдъхне и оптимизъм на френския народ.

Животът ни след 11 май няма да е същият, както преди карантината, заяви той. Тъй като заедно успяхме успешно да приемем ограниченията, заедно ще излезем от тях, смята Филип.

Макрон: Извънредното положение остава до 11 май, да докажем човечността си

Макрон: Извънредното положение остава до 11 май, да докажем човечността си

Мобилизират се хотели и таксита...

В момента властта във Франция обсъжда как страната постепенно да се върне към нормалния си начин на живот, но това ще става на стъпки: постепенно възстановяване на учебния процес, възстановяване на църковните служби, отваряне на ресторанти и кафенета. Как обаче това ще се случи ще стане ясно в края на месеца.

След две седмици Едуард Филип трябва да представи обширен план за завръщането на Франция към обичайния начин на живот. Френските власти следят с внимание новите случаи на заразени в Китай и Сингапур.

Президентът Еманюел Макрон от своя страна е доволен, че ограничителните мерки са попречили на вируса да се разпространи в цялата страна.

Франция спря всички полети извън Шенген

Франция спря всички полети извън Шенген

"Повече няма международни полети извън Шенгенската зона