Министерството на външните работи на Русия съобщи, че решително е протестирало пред посланика на Германия в Москва заради отправените от Германия обвинения за случая с руския опозиционер Алексей Навални, информира "Ройтерс".

В съобщението на ведомството се казва, че са изразили протест пред Берлин срещу "очевидното използване на ситуацията като средство за дискредитиране на нашата страна на международната сцена".

Москва: С дезинформацията за Навални Западът цели нови санкции

Москва: С дезинформацията за Навални Западът цели нови санкции

Правителството на Русия излезе със съобщение в отговор на искането на външните министри

Отделно руският външен министър Сергей Лавров критикува действията на Германия относно официалната молба на Москва по отношение на Навални.

Руският опозиционер е лекуван в берлинска болница. Германия обяви, че е отровен с новичок. Според Москва Берлин не е предоставил доказателства.

"Ние събрахме доста въпроси за нашите германски колеги за напълно неподходящото отношение към официалните молби, които изпратихме на Берлин", каза Лавров на пресконференция, цитиран от Интерфакс.

G7: Русия незабавно да посочи виновните за отравянето на Навални

G7: Русия незабавно да посочи виновните за отравянето на Навални

Съвместно изявление на министрите…

Днес германският посланик в Москва посети външното министерство.

Лавров добави, че Русия не е доволна от "абсолютно недопустимия тон", с който Германия обсъжда позицията си със световната общност.

Днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира, че Русия трябва да види анализа, който показва, че Навални е отровен преди да може да започне разследване.

По-рано днес Москва обяви, че е предприета "дезинформационна кампания" относно предполагаемото отравяне на опозиционера Алексей Навални с цел налагане на нови санкции на Русия.

Меркел не е склонна да се спира "Северен поток 2" заради случая "Навални"

Меркел не е склонна да се спира "Северен поток 2" заради случая "Навални"

Германия се консултира с европейските и натовските си партньори как да отговори

Правителството на Русия излезе със съобщение в отговор на искането на външните министри на страните членки на Г-7 Москва бързо да открие и да накаже тези, които стоят зад отравянето на опозиционера. Преди дни Германия обяви, че срещу Навални е използван новичок.