Бразилските власти съобщиха, че са открили още 3 тела от разбилия се самолет. Те са били намерени в централната част на океана, където се провежда акция по издирването на останките на самолета Еърбъс 330, както и телата на жертвите. Така броят на намерените тела става 44, съобщи СиЕнЕн.

Припомняме, самолетът Еърбъс 330 се разби в Атлантическия океан, изпълнявайки полет от Рио де Жанейро до Париж. На борда на самолета са пътували общо 228 души, като всички те се смятат за загинали.

Екипите, които издирват телата на жертвите обаче, се опасяват, че това става все по-трудно. Част от намерените тела вече са транспортирани в Бразилия. Специалисти работят по идентифицирането им като използват и ДНК материал от близките.

От авиокомпания Ер Франс заявиха, че не смятат датчиците за скорост да са причина за катастрофата на самолета Еърбъс 330, но все пак старите сензори ще бъдат сменени с нови.

По време на пресконференция шефът на френската авиокомпания коментира, че всички служители на въздушния превозвач са били в шок дълго след инцидента и все още очакват да бъде събрана цялата възможна информация във връзка с най-тежкия инцидент в 75-годишната история на компанията.

Преди дни стана ясно, че френските служби, които водят и разследването около инцидента с Еърбъс А330, са засили своите усилия и техника. В издирвателните операция е включена и подводницата „Емрод". Тя е снабдена с апаратура, която улавя акустичните сигнали, които подават черните кутии на самолета.