Показанията на спецпрокурора Робърт Мълър са гледани от 13 млн. зрители. 

Изслушванията от двете комисии на Конгреса са били излъчени по ABC, CBS, NBC, CNN, Fox News и MSNBC.

Отбелязва се, че изслушванията на бившия шеф на ФБР Джеймс Коми, бившия адвокат на президента Доналд Тръмп Майкъл Коен и други са привлекли по-голям зрителски интерес.

Мълър е установил 126 контакта между обкръжението на Тръмп и Русия

Мълър е установил 126 контакта между обкръжението на Тръмп и Русия

По думите му, руската намеса продължава…

При разследването за намесата на Кремъл в американските избори са установени 126 контакта между обкръжението на президента Доналд Тръмп и Русия, съобщи радио "Свободна Европа".

Информацията беше огласена вчера от Мълър, който ръководеше разследването.

Припомняме, въпреки многобройните доказани контакти между щаба на Тръмп и представители на Москва, в доклада на Мълър се казва, че не са намерени преки доказателства за сговор между самия президент и Кремъл. В същото време спецпрокурорът заяви, че президентът е възпрепятствал правосъдието и може да бъде съден за това след изтичането на мандата му. В доклада си той не е предявил обвинения, тъй като правилата на правосъдното министерство не допускат това по отношение на действащ президент.

Докладът от продължилото над 2 години разследване на Мълър, придобило известност като Рашагейт, беше публикуван в цензурирана версия, с резюме от министъра на правосъдието Уилям Бар, в което се твърдеше, че документът оневинява президента Доналд Тръмп.

Това предизвика публично изявление на Мълър, който опроверга твърдението на Бар за невинността на Тръмп, като заяви, че ако е смятал президента за невинен, е щял да го каже по този начин, но не го е направил.

10% от информацията в документа е цензурирана и по думите на Мълър обществото е въведено в заблуждение за истинското съдържание на документа.

В показанията си прокурорът заяви, че се придържа към публичната версия на доклада и не смята да засяга засекретена информация, за да не навреди на продължаващи разследвания.

Припомняме, преди две години Доналд Тръмп се е опитал да уволни Робърт Мълър.