Съветници на президента на САЩ Доналд Тръмп признават на частни срещи, че най-вероятно няма да могат да попречат на Джо Байдън да встъпи в длъжност, след като новоизбраният президент бъде обявен за победител в Избирателната колегия, пише "Вашингтон пост".

Байдън смазва Тръмп в народния вот - над 5 млн. гласа разлика

Байдън смазва Тръмп в народния вот - над 5 млн. гласа разлика

Байдън е получил 76 996 528 гласа, а Тръмп - 71 925 902

11 от най-доверените съветници на държавния глава, сред тях са началникът на кабинета Марк Медоус, председателят на Републиканската национална комисия Рона Макданиел и неофициалният съветник Кори Левандовски, са заявили, че са разтревожени от шансовете за успех на заведените съдебни дела, освен ако не се появят повече доказателства, пише изданието, позовавайки се на източници.

Тръмп се е срещнал със съветниците си във вторник следобед, за да обсъдят дали има път напред, каза източник. Той добави, че американският лидер планира да продължи да се бори, но разбира, че ще бъде трудно. Представителят добави, че нещата се променят всеки час.

Байдън: Преходът върви по план, въпреки Тръмп

Байдън: Преходът върви по план, въпреки Тръмп

По-рано Помпео обяви преход към втори мандат на Тръмп

Потвърждението на резултатите от изборите в отделните щати трябва да приключи до началото на декември.

Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън смазва държавния глава Доналд Тръмп с повече от 5 милиона гласа разлика на провелите се миналата седмица президентски избори.

В събота стана ясно, че Байдън е победител на исторически президентски избори. Той спечели Пенсилвания и Невада, които му дадоха необходимите минимум 270 електорални гласа в Избирателната колегия. Тръмп отказва да признае поражението си.