Сирийското правителство и Русия възобновиха бомбардировките в последния бастион на бунтовниците в Сирия след затишието тази нощ. Най-малко едно дете е убито, информира Сирийският център за наблюдение на човешките права, цитиран от "Ройтерс".

Москва и Дамаск извършили „най-масираните” бомбардировки в Идлиб

Москва и Дамаск извършили „най-масираните” бомбардировки в Идлиб

Това съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права

Втори ден поред Дамаск и Москва бомбардират екстремистите и бунтовниците в Идлиб, след като Русия, Иран и Турция не успяха да постигнат споразумение за предотвратяване акцията на сирийската армия.

От Сирийския център за наблюдение на човешките права уточняват, че масираните бомбардировки са възобновени в средата на днешния ден. Те са извършвани в северозападния регион до границата с Турция.

"Хеликоптери на режима пуснаха повече от 60 варелни бомби над селцето Хобаит в Идлиб, най-малко едно момиче е убито", а други шестима са ранени, поясняват от неправителствената организация.

Идлиб няма да последва Дараа, твърди сирийската опозиция

Идлиб няма да последва Дараа, твърди сирийската опозиция

Подготвили трифазен план за защита на региона, могат и да нападнат, но уважават дипломацията на Турция

В съседната провинция Хама руски бойни самолети извършиха повече от 10 удара по бунтовнически позиции. Петима бунтовници са ранени. Прекратена е работата в подземна болница.

Путин против предложението на Ердоган за примирие в Идлиб

Путин против предложението на Ердоган за примирие в Идлиб

Защото "Нусра" и ДАЕШ не били част от мирните преговори

Едни от най-масираните удари в Идлиб бяха извършени в събота, при които загинаха най-малко девет души преди да бъдат прекратени вечерта.

Повече от половината oт Идлиб се контролира от групировката Hayat Tahrir al-Sham.