Американският президент Доналд Тръмп смята, че бившият американски президент Барак Обама е виновен за инсталирането на лоша климатична система в Западното крило на Белия дом. Той каза това пред журналисти в петък в Овалния кабинет.

Американският президент беше попитан дали планира да отиде в имението си в Бедминстър, Ню Джърси за дълго време през август. "Надявам се, че не, защото обичам да работя, предпочитам да бъда тук. Знаеш ли, може би само за кратко време", каза Тръмп, цитиран от АП.

Тръмп напуснал иранската сделка напук на Обама

Тръмп напуснал иранската сделка напук на Обама

Според подалия оставка британски посланик в САЩ, това е "дипломатически вандализъм"

Според него обикновено по време на отсъствието на президента в Белия дом се извършват различни видове работа. "Случвало се е много пъти да си тръгвате и те вършат много работа в Белия дом. Например, администрацията на Обама разработи нова климатична система за западното крило, беше толкова добра, докато не създадоха тази система. тук или е много студено или горещо - каза Тръмп.

Главният прокурор на САЩ обвини Обама в шпионаж на предизборния щаб на Тръмп

Главният прокурор на САЩ обвини Обама в шпионаж на предизборния щаб на Тръмп

"Шпионирането на политическа кампания е голям проблем"

През лятото на 2017 г., докато Тръмп прекарва почивката си в Бедминстър, в Белия дом бе проведен мащабен комплекс от ремонтни работи. Основната задача на специалистите е да модернизират силно остарялата климатична система за 17 дни. Подобрението му струваше 1,9 млн. долара, ремонтираше се и централната отоплителна система, а вентилационните канали се почистваха.