Властите в американския щат Уисконсин потвърдиха победата на Доналд Тръмп на президентския вот след повторно преброяване, съобщават световни агенции.

По-рано съдът в Пенсилвания блокира повторно преброяване, поискано от кандидата на Зелената партия за държавен глава Джил Стайн. Зелените поискаха повторно преброяване в Мичиган, където също молбата им е блокирана от федерален съдия заради липса на доказателства, че са извършени измами или са възникнали грешки.

Поддръжници на Тръмп се опитват да спрат повторното преброяване в Уисконсин и Мичиган

Поддръжници на Тръмп се опитват да спрат повторното преброяване в Уисконсин и Мичиган

Молбата е внесена във федералния съд в Мадисън

Има малка промяна в резултатите в Уисконсин след 10-дневното повторно преброяване. От избирателната комисия в щата съобщиха, че магнатът печели с 22 748 гласа пред Хилари Клинтън или със 131 допълнителни гласа.

Тръмп написа в "Туитър", че сега демократите и Зелената партия могат да се отпуснат.

В щата Уисконсин започна повторно преброяване на президентския вот

В щата Уисконсин започна повторно преброяване на президентския вот

За първи път от 16 години е организирано

Но според американския адвокат Джон Бонифаз, специализиран в конституционното право, някои райони в щата са се съгласили да проведат преброяването на ръка, но други окръзи са отказали.

Стайн поиска повторно преброяване на бюлетините в щата, аргументирайки се, че изборните машини вероятно са били манипулирани. В съобщение тя изрази разочарованието си, че не всички окръзи са провели преброяването на ръка.