Турция идентифицира заподозрени по случая със саудитския журналист. По-рано Анкара обяви, че 15 души са под подозрение. До момента 8 от тях са идентифицирани и задържани за разпити. 

Сред тях има и представители на Рияд в страната, предаде "Синхуа". 

Турският вестник "Сабах" публикува снимки на 15-членна група, която се смята, че е убила журналиста. Групата пристигнала в Истанбул на същия ден, когато е изчезнал Кашоги. Тя напуснала града няколко часа по-късно.

Припомняме, че Джамал Кашоги изчезна и според Анкара вероятно е убит.

Турският телевизионен Канал 24 пусна кадри от охранителна камера пред консулството на Саудитска Арабия в Истанбул, където Кашоги е  видян за последно преди да изчезне преди седмица.

Кадри показват, че изчезналият журналист не е напуснал саудитското консулство в Истанбул

Кадри показват, че изчезналият журналист не е напуснал саудитското консулство в Истанбул

Кадрите показват Кашоги да влиза в саудитското консулство

Кадрите показват Кашоги да влиза в саудитското консулство, но от тях става ясно, че той никога не напуска сградата. След това на кадрите се вижда черен ван, който напуска района на консулството по-късно през деня. Турските власти смятат, че ванът Mercedes Vito е бил използван за извеждането на журналиста.

Саудитска Арабия отхвърля обвиненията като безпочвени. Вчера Рияд се съгласи да позволи на турските власти да претърсят сградата на консулството.

Турция привика посланика на Саудитска Арабия за изчезналия журналист

Турция привика посланика на Саудитска Арабия за изчезналия журналист

59-годишният Кашоги е в неизвестност от миналия вторник