Атентатът в Ница е извършен от Мохамед Лахуаедж Бухлел. Официално потвърждението на самоличността на нападателя бе потвърдено на брифинг на главния прокурор на Франция Франсоа Моленс.

По думите на прокурора терористът е стрелял няколко пъти по полицаите, които са охранявали празненствата за националния празник на Франция. „Терористът, забил се с камиона в тълпата в Ница, е стрелял няколко пъти по трима жандармеристи. Първият път това е станало до ресторант „Негреско“, заяви Моленс.

Мохамед Бухлел е получил присъда наскоро за насилие, стана ясно още от думите на прокурора. Той обаче подчертава, че френските специални служби не са разполагали с никаква информация за връзки на Бухлел с терористични групи или за неговата идеологически или религиозна насоченост към радикалния ислям.

На пресконференцията на главния прокурор станаха ясни и последните данни за загиналите – до този момент те са 84 души, като от тях 10 са деца. Общо 202-ма души са пострадали, а 52 се намират в критично състояние в болници, като 25 са в реанимация.

Разследването на атентата от тази нощ в Ница се води като наказателно производство за тероризъм.