Израелският министър на транспорта Израел Кац е поръчал в близост до Стената на плача в Стария град на Йерусалим да се построи железопътна гара, която да носи името на президента на САЩ Доналд Тръмп и да бъде в чест на решението му да признае Йерусалим за столица на Израел, предаде ТАСС.

В официално изявление на Министерството на транспорта в Израел се посочва, че министър Кац е наредил на израелските железници да се ускори популяризирането на проекта за разширяване на високоскоростната железопътна линия по маршрута Тел Авив - Йерусалим, до Стената на плача.

Израел очаква още държави да преместят посолствата си в Йерусалим

Израел очаква още държави да преместят посолствата си в Йерусалим

САЩ и Гватемала вече обявиха решението си

"Взех решение да нарека гарата около главната светиня на еврейския народ на Доналд Тръмп в знак на признателност за приноса на президента на САЩ за укрепване на статута на столицата ни", подчертава Кац. 

Според Кац удължаването на високоскоростна железопътна линия от Тел Авив до Йерусалим и до Стената на плача е проект с национално значение за евреите, защото гарата на Стената на плача ще позволи на всички израелски граждани и гости на страната бързо и удобно да стигат до сърцето на еврейската столица.

Израел плаши да върне "Хизбула" и Ливан в Каменната ера

Израел плаши да върне "Хизбула" и Ливан в Каменната ера

Заплаши и Иран