Руският пилот е убит от ултрадесни турски фашисти, граждани на Турция, които воюват на сирийска територия. Убийството на руския летец, който се спускаше с парашут в планинската местност в северна Сирия, е било ръководено от Алпаслан Челик (Alpaslan Celik), разкрива бившият дипломат Боян Чуков в социалната мрежа.

Голямата медийна лъжа е, че убийците на руския пилот са туркмени от района. Алпаслан Челик е истински турчин от град Кебан от провинция Елязъг. На картата е показано къде се намира град Кебан. Алпаслан Челик е син на бившия кмет на града.

В този град няма никакви туркмени. Преди време медиите написаха, че сина на бившия кмет е отишъл в Ирак да защитава туркмените. На практика Алпаслан Челик е турчин, който воюва на сирийска територия.

Забележете знака, който правят с ръцете си хората на снимката с Алпаслан Челик, призовава Чуков. Ислямистите не правят този знак. Знамето и жестът са на турската младежка организация Бозкут „Сивите вълци“- ултрадесни турски националисти. Те изповядат идеологията на пантюркизма и неофашизма. Имат отношение към мрежата „Гладио“. Те са замесени и в покушението срещу папа Йоан Павел II.

От 1990 година се сражават с кюрдите и етноконфесионалните малцинства. Руският пилот е убит от ултрадесни турски фашисти, граждани на Турция, които воюват на сирийска територия. Няма никакви сирийски туркмени в зверското убийство на руския парашутист от Су-24, изтъква дипломатът ни.

Боян Чуков разказва, че дни преди 24-ти ноември турците „ловят“ руски самолети около сирийската граница. При излитане на руски самолети турците веднага са вдигали своите изтребители. При доближаване на руски самолети до района на бойните действия във въздуха постоянно са се намирали от 4 до 6 турски самолети.

Няколко пъти турското командване извежда най-близката двойка турски самолети на бойна позиция. След което се дава команда турските самолети да се върнат обратно. Това е било обяснено като маневра тип „съпровождане“ на чужди самолети.

На 24 ноември двойка турски изтребители са прихванали Су-24 още при приближаването му до турската граница и са били в позиция готови да атакуват, когато руският самолет е скъсил разстоянието до турските самолети. Турските изтребители практически са чакали в засада за да прихванат руския самолет.

При виража на Су-24 по дължината на границата между Турция и Сирия, руският самолет се е намирал на три километра от границата. При разстояние четири километра от границата руският самолет е бил свален с ракета „Сайдуиндър“, твърди Чуков.

Ракетата е ударила задната част на самолета, в двигателя. Самото изстрелване на ракетата е било над сирийско-турската граница, след което турският F-16 навлиза на четири километра в сирийското въздушно пространство. Двамата пилоти са успяли да катапултират.

Командирът на екипажа подполковник Олег Пешков е бил убит във въздуха от джихадистите и се е приземил мъртъв. Тялото му е било намерено и взето от бандитите. Щурманът капитан Константин Мурахтин е оцелял и се приземил благополучно. Той попада в горист планински склон. Това му позволява да се скрие от джихадистите.

В продължение на целия ден бандитите го търсят, но не го намират. Летецът се мести постоянно и се маскира. С настъпването на тъмнината излиза на връзка с аварийната радиостанция. Информира, че е жив и дава своите координати. Необходимо е да се отбележи, че след подаването на сигнала SOS от Константин Мурахтин, незабавно към района, в който се крие летецът, от близкия населен пунк тръгва колона от джихадисти. Засечен е повишен радиообмен, който свидетелства за това, че турското радиоразузнаване е пеленговало предавателя на руския летец и е предало информацията на бандитите.

С настъпването на вечерта в района са изпратени няколко групи на руски спецназ, а също така и сирийски спецназ, който действа в района. Към 23:00 часа Константин Мурахтин е намерен от сирийския спецназ и към 02:00 часа е изведен на територия контролирана от сирийската армия. В 03:00 часа руският летец е бил в базата „Хмеймим“. Константин Мурахтин е бил в тила на врага около девет часа, разказва Боян Чуков.