Предстоящото дерби между ЦСКА и Левски ще отговори на много въпроси за крайното класиране. Това ще бъде последният сблъсък между двата отбора в шампионата и евентуалният победител не само ще натрие носа на съперника си, но почти сигурно ще завърши и пред него в подреждането, което ще му гарантира и участие в Лига Европа.

Снимка 441649

Източник: LAP.bg

Столичните тимове влизат в битката почти с равен старт. За тях пролетта не продължи по най-добрия начин, като Левски вече се раздели с Петър Хубчев, а тръгването на Милош Крушчич през изхода на "Армията" е въпрос на време, като съвсем не е сигурно, че сърбинът ще се задържи върху крехкия лед чак до края на сезона.

Феновете на ЦСКА по-активни от тези на Левски при купуването на билети за дербито

Феновете на ЦСКА по-активни от тези на Левски при купуването на билети за дербито

До този момент са продадени общо 2500 пропуска за мача

"Червени" и "сини" ще разчитат в предстоящото дерби изключително много на българите, които отлично знаят каква е цената на този мач. Лидерите и капитани на двата тима са Петър Занев и Живко Миланов (при положение, че се възстанови), които трябва да поведат съотборниците си. Двамата си приличат почти като две капки вода. Те са крайни защитници, на които обаче не им мигва окото, ако се наложи да играят в центъра на отбраната. Почти набори са (Миланов е по-голям с година), имат солиден опит в чужбина, като са минали и през руската школа. Рядко бъркат и са истинско вдъхновение за по-младите си колеги на терена. Освен това изпълняват отлично статичните положения, което е въпрос на опит, но и на майсторство.

Важни приходи в Левски от два източника

Важни приходи в Левски от два източника

Те ще бъдат основно от спонсорски договори

От представянето им до голяма степен зависи и цялостният облик на ЦСКА и Левски. Занев вероятно трябва да спира Найджъл Робърта и Станислав Иванов, на Миланов ще му се наложи да "скрие" топката на Евандро или Енрике Рафаел.

Защитник на Левски продължава да виси за дербито с ЦСКА

Защитник на Левски продължава да виси за дербито с ЦСКА

Деян Лозев се готви индивидуално

Казват, че по лидерите се разпознават големите отбори. Петър и Живко определено са играчи с големи сърца и страхотен характер. И ако имат ден в събота, дербито наистина ще бъде много вълнуващо.

Снимка 466920

Източник: LAP.bg