Настоящият кмет на Пазарджик Тодор Попов, подкрепен от местна коалиция, е с резултат от 41,7 на сто, съобщава БНР, позовавайки се на предварителни данни.

Попов е с три мандата досега.

Благо Солов, подкрепен от БСП, получава 21,2%, а кандидатът на ГЕРБ Иван Панайотов е трети с около 18 %.

Припомняме, че в Пазарджик избирателната активност през 2015 г. беше 42,62%, като тогава Тодор Попов събра 44,34% от подкрепата на избирателите. 

Шумен

В Шумен също се очаква балотаж, тъй като Любомир Христов - кандидатът на ГЕРБ, получава 34,8%, а Венцислав Венков - на БСП - 17,8%, следвани от кандидата на ДПС Четин Казак - 12,9 на сто, сочат данните от паралелното преброяване на "Галъп".

В Шумен през 2015 г. избирателната активност бе 35,55%. Тогава кандидатът на ГЕРБ Любомир Христов получи подкрепа от 37,95%. 

Сливен

В Сливен се очертава балотаж между кандидатите за кмет на ГЕРБ и БСП Стефан Радев и Кольо Милев, според информация и на двата предизборни щаба.

При местните избори през 2015 г. избирателната активност беше 44,16%. Тогава Стефан Радев бе подкрепен от 33,95%. 

Ловеч

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Ловеч Корнелия Маринова води със събрани 29,48%. Втора е Радина Банкова, издигната от инициативен комитет и подкрепена от "БСП за България", с 25,92 на сто. Процент по-малко е събрал кандидатът на "ВМРО- Българско национално движение" Виктор Стойчев - 24,87 на сто, съобщава БТА, позовавайки се на председателя на Общинската избирателна комисия Валентина Недялкова.

В Ловец през 2015 г. избирателната активност беше 51,91%. Тогава Корнелия Маринова от ГЕРБ получи 35,21% от подкрепата на избирателите. 

Смолян

Досегашният кмет на Смолян Николай Мелемов /ГЕРБ/ води, сочат междинни резултати от ОИК - Смолян. Данните от първите 7 обработени протокола потвърждават прогнозите, че предстои балотаж за кмет на община Смолян, информира БТА.

За Николай Мелемов са гласували 37,05 процента от избирателите. С втори резултат е кандидатът на "БСП за България" Стефан Сабрутев с вот 25,9 на сто. Кандидат-кметът на местната коалиция "Новото време" Кирил Хаджихристев е предпочетен от 20,98 процента от гласоподавателите.

Припомняме, че при местните избори през 2015 г. избирателната активност беше 59,50%. Тогава Николай Мелемов спечели на първи тур с 54,43%. 

Разград

В Разград също се очертава балотаж, като данни от проучвания сочат, че Валентин Василев от ГЕРБ води с 38,2% пред Денчо Бояджиев от БСП, който събира 31,3%, съобщава БНР.

Търговище

В Търговище Дарин Димитров от ГЕРБ е с 34%, след него е Хамди Илязов от ДПС с 31%.

Силистра

В Силистра Юлиян Найденов от ГЕРБ с води с 32%. Вторият и третият обаче са на малка дистанция - Димитър Трендафилов (Алтернативата на гражданите, ВМРО, Партия на зелените) има 20,6%, а Момчил Неков (БСП) - 18%.

Добрич

В Добрич по предварителна неофициална информация се очаква балотаж за кмет на общината между досегашния кмет Йордан Йорданов и кандидата на местна коалиция ГЕРБ/СДС Надежда Петкова.