Само часове след като Общото събрание на Медицинския университет в София смени с гласуване ректора си, като избра нов ректор - проф. Виктор Златков (зам.-декан на и доскорошен директор на "Майчин дом"), премиерът Бойко Борисов обясни в профила си във фейсбук, че няма абсолютно никаква роднинска връзка с въпросния човек - новия ректор.

Обяснението идва след като се разпространи информация, че Виктор Златков е бивш шурей - брат на бившата съпруга на премиера.

Кунева с критики към Медицинския университет, започва проверка

Кунева с критики към Медицинския университет, започва проверка

Университетът вече има нов ректор - проф. Виктор Златков

„Искам категорично да заявя, че нямам абсолютно никаква роднинска връзка с въпросния човек”, пише Борисов и допълва: „Нещо повече, намирам избора му за скандален и непрозрачен. Който ме познава, знае добре, че от повече от 30 години не съм имал никакъв контакт с въпросната фамилия."

Смяната на ръководството на Медицинския университет идва на фона на скандали около управлението на университета.

Припомняме, миналата седмица Министерство на образованието и науката предостави на прокуратурата одитния доклад за дейността на медицинския университет в София заради сериозни финансови нарушения.

Прокуратурата се задейства и образува досъдебно производство. Още се събират доказателства по случая, въпреки че бяха обявени и доста пикантни подробности от дейността на бившия вече ректор.

Само два дни по-късно бяха уволнени и още трима служители от МУ-София с аргумент, че възпрепятствали разследването. Те излязоха със собствена позиция в медиите, отхвърляйки обвиненията и заявявайки, че се прави опит за финансово овладяване на МУ-Сфоия от новото му ръководство.