Управляващите се опитват да скрият корупцията. Това обяви депутатът от БСП Христо Проданов на брифинг в Народното събрание. Ще продължим с нашите искания за изслушване на премиера Бойко Борисов и кмета на София Йорданка Фандъкова, изтъкна народният представител.

Левите настояват за оставката на кмета Йорданка Фандъкова. Ние знаем, че те ще се опитат да намерят някакъв бушон, подчерта червеният депутат. Нашето искане е да разберем кой пуска тока на корупцията, настоя Христо Проданов. ПГ на БСП иска изслушване на премиера Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова. Левите внасят сигнал до главния прокурор заради думите кмета за възможна корупция в Столична община. Тази корупция убива, подчерта Проданов.

Дияна Томова, общински съветник на левицата в СОС, обясни, че общинарите искат извънредно заседание на СОС за случая с починалото дете в столицата заради трагичния инцидент на булеварда от неделя. Истината трябва да излезе на яве, категорична бе тя.

Такива незаконни павилиони няма как да станат без политически чадър, каза и Георги Свиленски. Такива павилиони са много в София, а 12 години Столична община се управлява от ГЕРБ, припомни социалистът.

Отново викат Борисов и Фандъкова в пленарна зала

Отново викат Борисов и Фандъкова в пленарна зала

Този път предложението беше на председателстващия Емил Христов

По-рано Борисов и Фандъкова отново бяха виконти в пленарна зала.

Вчера на брифинг в Столична община стана ясно, че нито един от обектите на бул. "Иван Гешов" не е законен и узаконен по надлежния ред.

По думите на главния архитект Здравко Здравков документът в Столична община за павилионите на Гешов били тип "билет за баня", подписан със запетайка.

Малко по-късно от БАБХ излязоха с позиция, че въпросният павилион е регистран законно в агенцията.

Днес главният архитект на район "Триадица" хвърли оставка.

Вчера общинските съветници от "БСП за България" настояха за спешно изслушване на главния архитект на София, на районния кмет и главния архитект на "Триадица".

News.bg припомняме, на 14 февруари 16-годишно момче почина след токов удар от шахта, пресичайки на пешеходна пътека при болницата "Св. Иван Рилски" в София.

На следващия ден институциите започнаха да си прехвърлят отговорността, че не е ясно кой контролира кабела, преминаващ към павилион в двора на болницата.

Прокуратурата започна да търси информация по случая. Здравният министър Костадин Ангелов също започна проверка.

Общинските съветници пък поискаха регистър на преместваемите обекти. Установени са нарушения в пет павилиона в района на инцидента.