Без изменение остава мярката на Кристиан Николов, задържан за катастрофата с Милен Цветков. Това стана ясно днес по време на закрито заседание на Апелативния съд. съобщи БНТ.

Не е намален рискът Николов да извърши друго престъпление, ако мярката му бъде изменена в по-лека и това се извежда от тежестта на престъплението, за което е подсъдим, също и от завишената степен на обществена опасност и личността на дееца.

Защитата на обществения интерес и безопасност надделява над личните ограничения, които Николов търпи заради задържането си, смята съдът. Определението на САС е окончателно.

И Апелативният съд остави в ареста Кристиян Николов

И Апелативният съд остави в ареста Кристиян Николов

Следващото заседание ще е на 24 март

Припомняме, че на 4 март стана ясно, че Кристиян Николов е с COVID-19 и делото се отлага.

Преди това делото за катастрофата, в която загина Милен Цветков започна по същество, като първият свидетел беше приятелката на обвинения. Тя свидетелства, че Кристиян Николов е бил първият, който е оказал първа помощ на тежко ранения журналист, в чиято кола Кристиан се е врязал без спирачен път.

Приятелката на обвиняемия отрече Николов да е употребявал наркотици, а защитата на Кристиян пред журналисти след заседанието изказаха и тезата, че наркотичните вещества в кръвта му са му били сипани от друго, неизвестно лице.

Сред експертизите от разследването е и кръвен анализ, който показва коктейл от дрога в организма му. Освен това Кристиан е шофирал без да намали на приближаващото кръстовище, където е изчаквал червения светофар Милен Цветков.

По разследването бе обвинена и майката на шофьора - Десислава Николова, като тя е със взетата мярка за неотклонение "парична гаранция" от 100 000 лв. Николова е обвинена, тъй като е управител на търговскотото дружество, собственик на автомобила.

Обвинения в началото бяха повдигнати и срещу приятелката на Николов - Симона Цветкова, и Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Двамата са пътували в джипа към момента на катастрофата, но са избягали от мястото на инцидента, а след това са и отказали да сътрудничат на разследването. Те бяха задържани първоначално, а след това освободени от ареста срещу гаранция от по 10 000.