Софийският апелативен съд реши Кристиян Николов да остане в ареста, съобщи "24 часа". Така апелативните магистрати потвърдиха решението на Софийския градски съд, който отказа да пусне на свобода младежа, подсъдим за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков.

Новината, че няма да излезе на свобода заварва Кристиан болен от коронавирус. Това било установено на 2 март. Заболяването му стана причина съдебните заседания, насрочени за 5 и 9 март да бъдат отложени.

Следващото заседание ще е на 24 март.

Адвокатът на Кристиян допуска някой да му е подправил с дрога питието

Адвокатът на Кристиян допуска някой да му е подправил с дрога питието

Според него имало доста съмнителни неща по начина, по който са събирани доказателствата

Припомняме, че вчера стана ясно, че Кристиян Николов е с COVID-19 и делото се отлага. 

Преди седмица делото за катастрофата, в която загина Милен Цветков започна по същество, като първият свидетел беше приятелката на обвинения. Тя свидетелства, че Кристиян Николов е бил първият, който е оказал първа помощ на тежко ранения журналист, в чиято кола Кристиан се е врязал без спирачен път.

Приятелката на обвиняемия отрече Николов да е употребявал наркотици, а защитата на Кристиян пред журналисти след заседанието изказаха и тезата, че наркотичните вещества в кръвта му са му били сипани от друго, неизвестно лице.

Сред експертизите от разследването е и кръвен анализ, който показва коктейл от дрога в организма му. Освен това Кристиан е шофирал без да намали на приближаващото кръстовище, където е изчаквал червения светофар Милен Цветков.

Приятелката на Кристиан Николов изтъква, че той дори и цигари не е пушил
Обновена

Приятелката на Кристиан Николов изтъква, че той дори и цигари не е пушил

Само Кристиан Николов се опитал да помогне на Милен Цветков

По разследването бе обвинена и майката на шофьора - Десислава Николова, като тя е със взетата мярка за неотклонение "парична гаранция" от 100 000 лв. Николова е обвинена, тъй като е управител на търговскотото дружество, собственик на автомобила.

Обвинения в началото бяха повдигнати и срещу приятелката на Николов - Симона Цветкова, и Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Двамата са пътували в джипа към момента на катастрофата, но са избягали от мястото на инцидента, а след това са и отказали да сътрудничат на разследването. Те бяха задържани първоначално, а след това освободени от ареста срещу гаранция от по 10 000.

За адвоката на Кристиан Николов нямало умисъл в убийствената катастрофа с Милен Цветков

За адвоката на Кристиан Николов нямало умисъл в убийствената катастрофа с Милен Цветков

Младежът се вряза без спирачен път на кръстовище в колата на журналиста