Обвиненият за катастрофата с Милен Цветков е с коронавирус, съобщи Нова телевизия.

Кристиан Николов е диагностициран с антигенен тест и е под лекарско наблюдение. Това е и причина процесът срещу него в съда да бъде отложен, заседанието беше насрочено за утре.

Адвокатът на Кристиан Николов не иска да се бърза с делото

Адвокатът на Кристиан Николов не иска да се бърза с делото

Приоритетно в свидетелските показания е това, че младежите са търсили нещо в автомобила

Припомняме, че Николов е с наложена постоянна мярка задържане под стража.

Преди дни стана известно и че бизнесменът Николай Банев, подсъдим за данъчни престъпления също е диагностициран с коронавирус. Той е от почти две години в ареста.

Припомняме, че преди седмица делото за катастрофата, в която загина Милен Цветков започна по същество, като първият свидетел беше приятелката на обвинения. Тя свидетелства, че Кристиян Николов е бил първият, който е оказал първа помощ на тежко ранения журналист, в чиято кола Кристиан се е врязал без спирачен път.

Кристиан Николов и спътниците му не помагали на Милен Цветков, а търсели нещо в колата
Обновена

Кристиан Николов и спътниците му не помагали на Милен Цветков, а търсели нещо в колата

Очевидците разказват в съда

Приятелката на обвиняемия отрече Николов да е употребявал наркотици, а защитата на Кристиян пред журналисти след заседанието изказаха и тезата, че наркотичните вещества в кръвта му са му били сипани от друго, неизвестно лице.

Сред експертизите от разследването е и кръвен анализ, който показва коктейл от дрога в организма му. Освен това Кристиан е шофирал без да намали на приближаващото кръстовище, където е изчаквал червения светофар Милен Цветков.

По разследването бе обвинена и майката на шофьора - Десислава Николова, като тя е със взетата мярка за неотклонение "парична гаранция" от 100 000 лв. Николова е обвинена, тъй като е управител на търговскотото дружество, собственик на автомобила.

Адвокатът на Кристиян допуска някой да му е подправил с дрога питието

Адвокатът на Кристиян допуска някой да му е подправил с дрога питието

Според него имало доста съмнителни неща по начина, по който са събирани доказателствата

Обвинения в началото бяха повдигнати и срещу приятелката на Николов - Симона Цветкова, и Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Двамата са пътували в джипа към момента на катастрофата, но са избягали от мястото на инцидента, а след това са и отказали да сътрудничат на разследването. Те бяха задържани първоначално, а след това освободени от ареста срещу гаранция от по 10 000.