Няколко леки земетресения са отчетени днес в района на Перник и София от Сеизмологичния център към Геофизичния институт на БАН. Отчетено е и едно леко земетресение във вътрешността на страната.

В 01.49 часа е регистрирано земетресение с епицентър на около 20 км. в югозападна посока от София. Вторичният трус е бил с магнитуд 2,5 по скалата на Рихтер. Земетресението не е усетено на територията на страната. Няма данни за жертви и нанесени материални щети.

10.08 часа е регистрирано земетресение с магнитуд 2,8 по скалата на Рихтер. Епицентърът е на около 25 км. югозападно от София, трусът е усетен основно в района около Перник.

12.43 часа в района на Перник е усетен трус с магнитуд 2,6 по скалата на Рихтер. Епицентърът е на около 25 км в посока югозапад от столицата. Земетресението е усетено основно в района на Перник. Няма данни за пострадали или материални щети.

По-слаб трус /магнитуд 2/ е усетен малко след 7 часа на територията на община Тунджа, Ямбол.

По данни на Сеизмологичния център към Геофизичния институт на БАН към 7.10 часа е регистрирано земетресение с епицентър на около 250 км. в югоизточна посока от София. Трусът е бил с магнитуд 2 по скалата на Рихтер и е усетен на територията на страната в района на Генерал Тошево, община Тунджа, област Ямбол. Няма данни за жертви и нанесени материални щети.

Припомняме, че на 22 май земетресение с магнитуд 5,8 по скалата на Рихтер, на дълбочина 10 км разлюля част от България, последваха и десетки вторични труса.