Отвращение от провеждането на предизборната кампания изрази кандидатът за столичен кмет и доскорошен омбудсман Мая Манолова.

Това написа тя във "Фейсбук".

Гнусните методи за правене на кампания от властта, достигнаха всички, които не са от властта. Това е очевидната истина. Разграничаването от себе си е особено психично състояние, което бих нарекла политическа шизофрения. Солидарна съм с кандидата на Демократична България за мерзостта, която търпи. На мен ми се налага да правя същото и го разбирам добре. Някога се казваше, гущера си отрязал опашката. Днес е останала само опашката. Отвратена съм. Нито една власт не предполага човек да падне толкова низко, написа тя.

Повод за гневната ѝ реакция станаха публикации в медии, които са се добрали до неприлични лични снимки от миналото на приятелката на Борислав Игнатов, кандидат-кмет от "Демократична България".

Припомняме, че тазсутрешното участие на самата Манолова в бТВ започна отново с темата за посещенията ѝ при фризьор, на което тя отговори, че това е обидно за гражданите и изрази надежда кампанията да не протече по този начин.

Проблемите на гражданите не са леви или десни, припомни тя.

Манолова не е единствената, която изрази отвращението си от такива публикации.

Има граници, които не могат НИКОГА да бъдат прекрачвани - това са границите на човешкото достойнство. Опитът да се уязви един от кандидатите за кмет на София по такъв отвратителен начин, е не само недостойно, то убива смисъла от всичко, което правим. Казвам го като човек и жена! Изборите идват и заминават, но трябва да останем човеци!.

Това написа столичният кмет Йорданка Фандъкова, която отново се включи в битката за София.

Премиерът Бойко Борисов също взе отношение по темата за подлите методи срещу конкуренти тази вечер.

Той написа във "Фейсбук", че осъжда подобни действия, защото сам е бил атакуван по подобен начин.

Не приемам опитите чрез публикуването на лични снимки на едно момиче да се уязви кандидат за кмет на София. С подобни похвати се прекрачват граници, които досега не са били преминавани. Бил съм атакуван многократно по подобен начин. Не приемам такъв тип действия и категорично ги осъждам, гласи цялата публикация на премиера.