Младежи събират пари за ремонт на детските стаи в две варненски болници чрез продажбата на коледни картички, информира moreto.net.

Младежка група People to People International „Делфините" се събират и правят ръчно изработени картички със собствени материали и идеи.

Целта на инициативата тази година е да помогне за обзавеждането на две детски стаи в болница „Св. Марина" (едната за болните от диабет, а другата за болните от муковисцидоза) и още една стая в детското отделение на „Св. Анна". В момента стаите са в много лошо състояние, а децата имат нужда от място, където да прекарват времето си докато престояват в болницата.

До момента са вложени около 300 лв. в покупката на картони, лепила, различни украшения и други за създаването на възможно най-много коледни картички.

"С покупка на коледна картичка, можем да променим тези условия и да направим така, че болестта на децата да минава възможно най-леко. В седмицата преди Коледа (19-23 декември) в супермаркети „Пикадили" от PTPI ще има по един щанд, откъдето могат да се закупят картичките", съобщиха организаторите.

Те припомниха, че през 2011 година са събрали 8 600лв от продажба на картички плюс още 1000 долара, които дадени от щаба на тяхната организация като помощ за благотворителната акция.