Депутатите гласуват днес промените в правителството - трите министерски оставки и тримата номинирани за наследници на техните постове. 

Напускат Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски.

Припомняме, че вчера президентът Румен Радев подписа указа за освобождаване на главния секретар Младен Маринов.

Неиздаденият от държавния глава указ за освобождаването на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР попречи на гласуването на предложените нови министри в кабинета Борисов 3 на мястото на подалите оставка заради катастрофата край Своге Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев.

Президентът подписа указа за Младен Маринов
Обновена

Президентът подписа указа за Младен Маринов

И пусна критичен коментар във фейсбук профила си

Същия ден обаче рокадите в правителството бяха спънати и с оттеглянето на Александър Манолев. На негово място този понеделник бе избран Росен Желязков.

След фалстарта на рокадите в правителството, първите коментари бяха, чедържавният глава не е подписал указа заради липсата на време и се очакваше да направи това този понеделник.

Вчера обаче стана ясно, че президентската администрация счита съгласувателната процедурата по освобождаването на Младен Маринов от поста главен секретар за неспазена.

Румен Радев обаче отхвърли поканата за среща с Коалиционния съвет, като заяви, че лидерите се разминават с институционалния тон и коалиционният съвет не е законов орган. Това бе разтълкувано от председателя на ПГ на ГЕРБЦветан Цветанов като желание за конфронтация.

Спорът продължи и с коментара на военния министър Красимир Каракачанов ина премиера Бойко Борисов.

Държавният глава Румен Радев отвърна, заявявайки, че явно за правителството е непосилна задача да спазват закона.