Заявените неколкократно твърдения на защитата на обвиняемия е, че той е готов да съдейства на разследването се оказват някаква шега. Поведението му до този момент е коренно противоположно на заявеното. Това заяви адвокатът на семейството на Милен Цветков Менко Менков в ефира на Нова телевизия.

Той допълни, че отказът на обвинения да участва в определени следствени действия - в експертизи е негово право.

Във връзка с катастрофата, той добави, че Николов не е спрял на светофара, на който се случи фаталният инцидент. От досегашните данни по делото има информация, че непосредствено преди светофара той се е движил с определена скорост. Малко преди това, наближавайки светофара и автомобила, в който е бил Милен Цветков, скоростта се увеличава макар и малко. Няма действия от страна на обвиняемия да е предприел спиране, допълни Менков.

Оставиха в ареста шофьора, убил в катастрофа Милен Цветков
Обновена

Оставиха в ареста шофьора, убил в катастрофа Милен Цветков

Съдът не уважи молбата на Кристиан Николов за по-лека мярка за неотклонение

Доказано е, че употребата на три от наркотичните вещества се е случила в рамките на 24 часа преди случилото се, разясни защитника.

Към момента на извършване на деянието няма данни Кристиан Николов да е бил невменяем. Може би една от предпоставките или предположенията той да откаже да участва в съдебно-психиатричната и психологична експертиза е тази. Тя обаче може да бъде изготвена и без той да дава изявления пред вещите лица, смята Менков.

Според защитника на семейството на журналиста за деянието обвинението предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода.

Шофьорът, убил Милен Цветков, иска по-лека мярка

Шофьорът, убил Милен Цветков, иска по-лека мярка

Младежът шофираше дрогиран и без спирачен път се вряза в колата на Милен Цветков

Припомняме, че на 19 април 2020 г. - навръх Великден, Николов, който шофира с коктейл от наркотици в кръвта и превишена скорост, се вряза в колата на Милен Цветков, спрял на червен светофар. Записи от видеонаблюдението показват, че Кристиан Николов дори не е опитал да спре или да избегне сблъсъка.

По разследването е обвинена и майката на шофьора - Десислава Николова, като тя е със взетата мярка за неотклонение "парична гаранция" от 100 000 лв. Николова е обвинена, тъй като е управител на търговскотото дружество, собственик на автомобила.

Обвинения бяха повдигнати и срещу приятелката на Николов - Симона Цветкова, и Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Двамата са пътували в джипа към момента на катастрофата, но са избягали от мястото на инцидента, а след това са и отказали да сътрудничат на разследването. Те бяха задържани първоначално, а след това освободени от ареста срещу гаранция от по 10 000.