Разбиха голяма нарколаборатория във фабрика за пилешки разфасовки в Горна Оряховица. Към мястото пътува и главният прокурор Иван Гешев. От полицията обявиха, че се очаква брифинг в 13:00 ч.

Под ръководството на Окръжна прокуратура В. Търново се разследва модерна нарколаборатория за отглеждане на марихуана и държане на наркотични вещества с цел разпространение. Разследват се двама мъже за отглеждане на марихуана и държане на наркотични вещества с цел разпространение.

В Горна Оряховица, служители на Районното управление на МВР в града са открили функционираща модерна нарколаборатория за отглеждане и сушене на марихуана. В помещенията на бивш цех за разфасоване на месо, използвани като лаборатория, са обособени зали за отглеждане и зала за сушене на канабис.

Помещенията са снабдени с капково напояване, модерна вентилационна и отоплителна система, осигуряваща денонощно постоянна температура и влажност. Открити са засети около 1000 растения от рода на конопа и е иззета зелена листна маса реагираща на марихуана с тегло 14 кг. В лабораторията са полагали грижи две лица, които към момента са задържани.

11 задържани при спецакция срещу битовата престъпност в Кресна, Струмяни и Сандански

11 задържани при спецакция срещу битовата престъпност в Кресна, Струмяни и Сандански

Проверени са 217 души

Припомняме, през февруари главният прокурор Иван Гешев обяви война на битовата престъпност.

В тази връзка над 400 души бяха проверени при акция срещу битовата престъпност в община Раковски. Село Стожер също бе блокирано от полиция.

На 6 февруари стана ясно, че 60 души са арестувани в село Розино. 11 задържани имаше и при спецакция в Белослав и село Синдел.

Акции срещу битовата престъпност имаше в Бургас и Омуртаг.

В началото на годината бяха задържани около 500 кг кокаин в София по време на спецакция.

По-късно стана ясно, че стойността на откритата дрога е 10 млн. лева.

На 11 юни бе задържан хероин за 50 000 лв. при спецакция в Петричко. Припомняме, че преди седмица имаше спецакция на ГДБОП в ромската махала в Кюстендил. Бяха задържани шестима членове на ромските кланове на Ропотамците и Гольовците.