Настоящият изпълнителен директор на Агенцията по вписванията ще бъде сменен. Това потвърди служебният премиер Стефан Янев по време на днешния отчет за работата на правителството, съобщи БНТ.

"Очевидно е, че настоящият директор на Агенцията по вписванията не иска да работи по прозрачен начин и по начин, който е в интерес на хората. Някакви други мотивации вероятно има в нейната работа", каза Янев.

Досега агенцията се оглавяваше от Габриела Козарева, но рокада в нейния пост ще има с предложение на министъра на правосъдието.

Янаки Стоилов подхваща Агенция по вписванията, Търговския регистър, обществените поръчки

Янаки Стоилов подхваща Агенция по вписванията, Търговския регистър, обществените поръчки

Новият екип на Министерство на правосъдието - от адвокат до журналистка

Припомняме, че през 2018 година след голям скандал след безпрецедентския срив на Търговския регистър в продължение на седмици вниманието бе съсредоточено именно към агенцията. Директорът й тогава първоначално заяви, че няма намерение да подава оставка, а като определение за кризата каза: "Случват се такива неща." На следващия ден обаче Даскалова подаде оставка, а на нейно място именно бе назначена Габриела Козарева. Тя пък стана известна с раздадените бонуси в агенцията още същата година.

Занижен контрол сринал Търговския регистър

Занижен контрол сринал Търговския регистър

Според специалиста по киберсигурност Ясен Танев