Ние влизаме в една кампания, в която трябва да се отчетем пред избирателите. Това е демократичната отчетност и да предложим нови решения за нови проблеми.

Победата и загубата в София ще бъдат символа на тези избори очевидно. Има голям залог, но аз не смятам, че ние разчитаме на случайността, за да спечелим. Ние разчитаме на това, което г-жа Фандъкова и управлението на ГЕРБ в София направи през последните 10 години. Не се отричаме от този период и не се крием зад нищо.

Това каза в студиото на "Панорама" по БНТ  депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Според Биков, Фандъкова в следващите 4 години няма да прави нито политически проекти, нито да сменя позицията, нито да се стреми да промени България. Тя ще се стреми да промени София и това е един избор пред софиянци преди всичко. В останалите градове предлагаме избор на останалите български граждани през нашите кандидати.

Биков коментира и други актуални теми, сред които и състоянието на БНР.

В радиото се наблюдава една тенденция на влизане в посоката, в която за съжаление тръгна БНТ и стигна до едни много големи дългове и аз мисля, че е така и така е отворена тази тема, ние трябва да изследваме и в тази комисия и с помощта на останалите органи това какво е реалното състояние на БНР, как се управлявало то, и тогава да изведем доколко има и законодателни проблеми, защото такива има със сигурност, но да направим така, че кризите в радиото, а и в телевизията да бъдат превантивно решавани, защото според мен до тази криза в радиото се е стигнало поради някакви причини.

Тя не възникна спонтанно и ние трябва да видим какви са тези причини и да ги предотвратим и трябва да го направим заедно, защото това са въпроси, които изискват и съгласие, каза той.