От "Продължаваме промяната" считат, че със сериозни преговори на база политики, ще могат да оформят едно балансирано споразумение, което да е трайно и да издържи 4 години. Такава заявка даде Никола Минчев от "Продължаваме промяната" пред БНТ.

Той е сигурен, че проектът на Кирил Петков и Асен Василев може да постигне едно коалиционно споразумение. С диалог може да се постигне много, по мнението на Минчев.

Той не вижда как може да се намери диалог с формация, която иска страната да излезе от Европейския съюз. "Продължаваме промяната" най-вероятно няма да водят разговори за правителство с Възраждане, а с формацията на Демократична България, ИТН и БСП.

Костадинов не вижда нищо конкретно в "Продължаваме промяната"

Костадинов не вижда нищо конкретно в "Продължаваме промяната"

"Възраждане" има за цел да управлява самостоятелно държавата

Никола Минчев уточни, че няма да има партийни пазарлъци за постове, а ще се водят разговори за политики. ПП ще работи за пълен мандат и за съставяне на правителство, като не разглеждат вариант, при който мандатът да отиде при ГЕРБ.

Има първи неформални разговори с ДБ, ИТН, БСП.

Кирил Петков за премиер и Асен Василев за финансов министър са предложенията на ПП, но не са червената линия. Възможни са и други кандидатури. Ако друга подходяща кандидатура за премиер, от ПП биха я приели.

За специализираното правосъдие, Минчев е на мнение, че трябва да бъде реформирано, защото било използвано като бухалка в последните 10 години. Може би ще бъде закрито изцяло и висящите дела ще се прехвърлят в другите съдилища, посочи той. Основен приоритет на ПП е съдебната реформа.

Още тази седмица "Продължаваме промяната" преговаря с всички без ГЕРБ и ДПС

Още тази седмица "Продължаваме промяната" преговаря с всички без ГЕРБ и ДПС

Готови сме да бъдем първа политическа сила и да носим тази отговорност, увери Асен Василев