Холандският Аякс приема италианския Ювентус в четвъртфинален сблъсък от Шампионската лига, който е наситен с много история.

Двата отбора определиха през далечната 1973 година носителя на КЕШ, а 23 години по-късно излъчиха победителя в четвъртото издание на Шампионската лига. В първия случай триумфираха холандците със знаменития си тим, поставил началото на тоталния футбол, а във втория италианците се наложиха след изпълнение на дузпи.

Жорди Кройф: Баща ми би харесал този Аякс

Жорди Кройф: Баща ми би харесал този Аякс

"Стадионът носи неговото име, философията на игра е същата, която той е изповядвал"

Сега времената са други и финансовата пропаст между Ювентус и Аякс е огромна. Но младите холандци вече взеха скалпа на носителя на трофея Реал (Мадрид) и нямат нищо на против да повторят постижението си. Балансът до момента е 6 победи за Ювентус, 4 равенства и 2 успеха за Аякс.

Прекрасната новина от лагера на италианците е свързана със завръщането на Кристиано Роналдо. Не така стоят нещата с Андреа Брадзали,

Аякс се намира в изключителна голова форма с над 100 реализирани попадения в местния шампионат. Големият проблем пред техния старши-треньор е отсъствието на крайния бранител Мазрауи.

Главен съдия на срещата е Карлос дел Черо Гранде, с помощници Хуан Карлос Юсте и Роберто Алонсо. Със системата ВАР ще се занимават Тасос Сидиропулос и Алехандро Ернандес.