"Няма да коментирам. Благодаря ви". Такъв беше лаконичният коментар на обвиняемия за пране на пари Антон Божков, син на бизнесмена Васил Божков, преди обжалване на мярката му в Апелативния специализиран наказателен съд.

Той отказа всякакъв коментар на зададените му журналистически въпроси във връзка с обвинението и изтеклите СРС-тата на баща му.

Предстои да стане ясно дали журналистите ще бъдат допуснати в съдебната зала заради строгите мерки, взети от кризисната ситуация с коронавируса.

1 млн. лева парична гаранция за сина на Васил Божков

1 млн. лева парична гаранция за сина на Васил Божков

Той не бил арестуван само за това, че е син на Васил Божков

Припомняме, преди седмица Специализираният наказателен съд взе решение да наложи мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 1 милион лева на сина на бизнесмена Васил Божков - Антон, след като той беше  задържан за 72 часа  на 2 март.

До момента обвиненията на Божков са общо 11 - за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, опит за подкуп на длъжностно лице, подбудителство към престъпление по служба и др. Допълнително срещу Васил Божков започна разследване и по твърденията за изнасилвания и убийства - обвинения изречени от бивш бизнес-партньор пред медиите. Самият Божков се намира в Обединените арабски емирства, където бяха изпратени преведените вече на арабски документи за неговата екстрадиция.

На 20 февруари Спецпрокуратурата поиска арест и за жената на Васил Божков, като първоначално тя беше освободена срещу 1,5 млн. лева гаранция. На 27 февруари тя обаче отново бе задържана.

Прокуратурата пусна записи на разговори на Васил Божков
Обновена

Прокуратурата пусна записи на разговори на Васил Божков

Те са били изследвани по компютърно-техническа експертиза