„Дълбоко се съмнявам в компетентността на органите, извършили проверката. Защо болните да не получават книги? Какво огромно нарушение се е случило? И че са дадени по 200-300 лева примерно на месец за такава дейност".

Това каза по време на среща межди депутати и представителите на Българския лекарски съюз председателят на съюза д-р Цветан Райчинов, цитиран от БНР.

Припомняме, новият състав на Съвета на директорите на "Пирогов" бе обявен на 21 юни. По-рано здравният министър съобщи, че в болницата са установени сериозни нарушения. Десислава Атанасова коментира тогава, че е ужасена от случващото се в „Пирогов".

Здравната комисия в парламента предлага здравният министър Десислава Атанасова да спре санкцията срещу лекарите в болница "Пирогов", стана ясно след срещата, поискана от ръководството на Спешния институт.

Депутатите от Здравната комисия изразиха своята подкрепа за лекарите в "Пирогов". Мая Манолова от БСП и Ваньо Шарков от СДС предлагат да се прекрати кампанията срещу Многопрофилната болница, подета от здравния министър.

„Лекарите са прави да се притесняват за това, че кампанията срещу "Пирогов" е тенденциозна, че е масирана и най-притеснителното е, че се води от министъра на здравеопазването", заяви Мая Манолова.
Ваньо Шарков пък призова за подкрепа от инстанциите. Според него медиците от „Пирогов" не трябва да бъдат поставяни под напрежение.

Свалянето на нивата на компетентност на "Пирогов" може да се окаже, че не се налага, тъй като нивата и медицинските стандарти ще се променят, коментира председателят на Здравната комисия д-р Даниела Дариткова.