Софийската градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение спрямо още един човек по делото срещу "мозъка" на аферата "Суджукгейт" Живко Мартинов. 
Обвинен е него близък приятел - Петър Малджиев.

Петър Малджиев е обвинен за две престъпления - закана за убийство и опит за принуда.
Той е четвъртият обвиняем по делото, по което вече бяха привлечени към наказателна отговорност бившият депутат от ПП ГЕРБ Живко Мартинов, бившият директор на ОДМВР - Добрич - Веселин Колев и директорът на Областна дирекция по безопасност на храните в Добрич Розалина Брайкова.

Свидетели по аферата със суджука са подложени на натиск

Свидетели по аферата със суджука са подложени на натиск

Разпитват ги при засилени мерки за сигурност, а прокуратурата обещава, че ще ги защити

В хода на разследването до настоящия момент е установено, че Малджиев е близък приятел на обвинените. Той бил собственик на два хотела в курортно селище Кранево, притежавал и казино в град Добрич, както и други търговски обекти. Назад във времето е бил шеф на "Аполо и Болкан" и е бил свързан с бившите силови групировки.

Във връзка с започналото наказателно производство срещу Живко Мартинов, през месец ноември тази година Малджиев се заканил с убийство на двама от свидетелите по делото, а спрямо трети се опитал да упражни принуда, като го заплашил със саморазправа, за да го мотивира да оттегли вече депозирани показания срещу Мартинов и Колев.

Ако бъде признат за виновен Малджиев може да получи наказание "лишаване от свобода" за срок до 6 години за всяко едно от престъпленията.

Понастоящем спрямо Малджиев е взета мярка за неотклонение "подписка".

Елена Йончева убедена, че всеки град си има по един суджук
Обновена

Елена Йончева убедена, че всеки град си има по един суджук

Пореден ден "хасковските драми" витаят из кулоарите на парламента

Припомняме, срещу бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов са повдигнати общо шест обвинения. Сред тях са обвинения за изнудване, обвинение за закана с убийство, обвинение за лично укривателство, принуда и престъпление срещу реда на управление. Определена му е мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 5 000 лв.

Веселин Колев е привлечен към наказателна отговорност за закана с убийство, принуда и подбуждане към лъжесвидетелстване. Определена му е мярка за неотклонение "подписка".

Мартинов съсипа бизнеса ни, твърдят свидетели по аферата със суджука

Мартинов съсипа бизнеса ни, твърдят свидетели по аферата със суджука

Със заплахи бившият депутат притиснал бизнесмените