В Окръжната прокуратура в Разград и в трите районни прокуратури на територията на областта през целия изборен ден на 7 юни ще има дежурни прокурори.

Това съобщи окръжният прокурор Огнян Дамянов, цитиран от БТА.

Организацията за дежурствата в изборния ден е направено в съответствие с указанията на Върховната касационна прокуратура и Апелативната прокуратура във Варна.

В Окръжната прокуратура в Разград в деня на вота за ЕП сигнали от граждани за нарушения ще приема самият окръжен прокурор. Телефонът, на който ще отговаря, е 084/640 213.

Дежурният прокурор в Районна прокуратура-Разград ще бъде Веселин
Минков. Телефонът му е 084/ 640 227.

За Районна прокуратура - Исперих телефонът е 08431/46 26, а дежурен прокурор е Валентин Цанев. В Кубрат на тел. 0848/76 476 ще отговаря дежурният прокурор Пламен Пенчев.

Сигнали за извършени престъпления във връзка с изборите могат да бъдат подавани от всички заинтересовани лица, без ограничение. Тези сигнали могат да бъдат подадени както в прокуратурата, така и в съответните полицейски управления.

Там също има създадена организация първо за извършване на незабавна проверка до два часа за всеки сигнал или в случаите, когато не се налага извършването на такава проверка, за образуване на незабавно производство, посочи Дамянов.