Експерти от Министерство на земеделието, храните и горите и Държавен фонд "Земеделие" провериха предложение за преустройство на етаж от съществуваща сграда в къща за гости в Белослав.

Бенефициентът кандидатства за субсидия от 105 375 лв. Проектното предложение на този етап е одобрено от Местната инициативна група "Аврен-Белослав и предстои да се разгледа от ДФЗ.

Собственикът на имота обяснява, че една от основните причини да кандидатства за изграждането на къщата за гости, е че в Белослав няма изградено място за настаняване.

Проектът включва основно ремонт на етажа, обзавеждане на 8 стаи, ремонт на покрива и монтиране на фотоволтаична система.

Съвместните проверки на експертите от двете институции имат за цел да удостоверят съответствието между подадения проект и инвестиционното намерение на кандидата.

Предстои да бъде проверен само още един от общо 14 проекта, кандидатствали за развитие на туристически дейности.

288 къщи за гости ще проверяват експертите на МЗХГ

288 къщи за гости ще проверяват експертите на МЗХГ

Получили европари за периода 2007 - 2013 г.

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че започва проверка на 288 къщи за гости, които са финансирани с европари по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007 - 2013 година и за които 5-годишният мониторингов период вече е изтекъл.

Вчера стана ясно, че и къща за гости в Нови пазар е издържала проверката на ДФЗ

На 10 юни земеделски експерти провериха хотел в село Гургулят, където не откриха несъответствия. Това беше втората от обявените от министър Десислава Танева 14 проверки на подадени проекти. Преди това от ведомството провериха и къща за гости в Лясковец, за която също заключиха, че е напълно изрядна.

И къща за гости в Нови пазар издържа проверката на ДФЗ

И къща за гости в Нови пазар издържа проверката на ДФЗ

Предстои да бъдат проверени още 2 от общо 14 проекта

По-късно през деня бяха извършени проверки на още две проектни предложения - хотел в Берковица и център за деца скаути за нощуване на палатки. Те също се оказаха изрядни според МЗХГ и ДФЗ.

До момента заради констатирани нередности субсидията си трябва да върне само друга къща за гости в Гургулят, която според информация на медиите е на секретарката на община Сливница Ани Иванова.

Къща за гости в Гургулят ще връща субсидията си

Къща за гости в Гургулят ще връща субсидията си

ДФЗ реши, че Ани Иванова трябва да възстанови близо 400 000 лева