Предвид предстоящите през настоящата година политически избори, предвид определени процеси и избори в съдебната власт и предстоящия избор на главен прокурор, нещата започват да става кални. Това каза заместник главният прокурор Иван Гешев.

По думите му това е в цял свят и започва да се атакуват всякакви възможни личности.
"Преплита се политика с политика в магистратурата и аз лично нямам желание да участвам в тези кални процеси", заяви той и посочи, че няма намерение за участва в състезанието за главен прокурор.

Той заяви, че първо не може да се кандидатира за главен прокурор, а дори и да бъде предложен, има лични основания, заради които не би участвал с категоричност.

"Животът е колело и утре може да падне комета тука и нас да ни няма", коментира зам.-главният прокурор.

"Отворено общество" иска и механизъм за отстраняване на главния прокурор

"Отворено общество" иска и механизъм за отстраняване на главния прокурор

ВСС и НС не носят отговорност за кадровите си решения, припомнят от фондацията

Той наблюдава с интерес процесите в политическите партии и как определени сегменти от една партия се опитват да завладеят друга.

"Наблюдавам с интерес как извънпарламентарни образувания се опитват да унищожат специализираните структури и прокуратурата, някои ги наричат партии", каза още зам.-главният прокурор.

"И хора, част от политическата система, и извънпарламентарни хора се опитват да съсипят добрите процеси през последните години и доброто начало на специализираните структури", както се изрази Гешев.

По думите му е нормално политическата система да иска да контролира съдебната власт - "нормално е политиците да се притесняват, за да може да се държат в кондиция".

На въпрос кои са политиците, които искат да обуздаят прокуратурата, Гешев заяви, че те са ясни и бият на синьо.

Гешев заяви, че не иска да коментира скандалите с апартаментите във властта, както и аспекта с този на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, тъй като не е запознат с конкретната ситуация.

Той ще се запознае, когато е в компетентността на нещата, с които се занимава специализираната прокуратура.

"Демократична България" настоява за оставката на антикорупционния шеф

"Демократична България" настоява за оставката на антикорупционния шеф

Според тях със създалата се ситуация се компроментира и дейността на КПКОНПИ