Бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов смята, че за разкриването на голямото количество наркотик в "Студентски град" може да е виновна конкуренцията, а в канала най-веорятно е била пренебрегната тази опасност.

В сутрешния блок на БиТиВи Йорданов посочи, че за да има толкова голямо количество наркотик, складирано в София, се очаква защита от по-високо ниво. По думите на Йорданов едва ли заловеният младеж сам е складирал толкова много наркотични вещества, мъжът е по-скоро е част от веригата. Но е глупаво да се складира толкова голямо количество именно в "Студентски град", посочи още Йорданов, тъй като смята, че е ясно какво се случва в квартала.

Трикрилен гардероб в "Студентски град" натъпкан с кокаин

Трикрилен гардероб в "Студентски град" натъпкан с кокаин

В апартамента не е имало тайници

Според бившия силов министър наркотикът е бил предназначен зад граница за Западна Европа, а не за употреба в страната.

Въпреки че самата картинка не изглежда професионална, а лаическа, количеството заловен кокаин е голямо, призна и в студеото на Нова телевизия Тихомир Безлов. Той също по никакъв начин не смята, че заловеният от полицията е организатор на канала, макар и да постави под съмнение легендата, която разказва полицията - за паникьосването му и за самопризнанието на място за количеството в багажника на колата.

Лабораторията за кашонения кокаин трябвало да е у нас

Лабораторията за кашонения кокаин трябвало да е у нас

В канала са участвали българи, испанци, колумбиици и нидерландци

В последните няколко години има няколко големи залавяния, припомни Безлов случая и в стоковата борса в "Слатина" и удавения кокаин в Черно море или кашоните с банани в Бургас. Покрай пандемията в Европа трафикът на кокаин бележи рязък спад, заради транспортния колапс и мерките. Затова и в момента се прави опит да се използват алтернативни маршрути, а Балканите са един такъв маршрут, обясни Безлов. И той смята, че наркотикът не е предназначен за България, но казаното от полицията за Азия може да означава и Турция, и Русия.

Около 500 кг е задържаният кокаин в София

Около 500 кг е задържаният кокаин в София

В петък на зеленчуковата борса в "Слатина" беше открито огромно количество кокаин