МВР е една условна система, но има един основен проблем - къса институционална памет. Всеки, който е работил в системата, е забелязал, че всичко започва от поредния началник и свършва с предишния. Това заяви бивш заместник-ректор на Академията на МВР доц. Милен Иванов пред БиТиВи.

По думите му МВР периодично открива топлата вода и прави едни и същи неща от време на време с промени в резултатите, защото няма сериозна традиция с противодействие на корупцията вътре в самата система. Системата на МВР работи, но обхваща само част от униформените служители - Пътна полиция и униформените служители на улицата, коментира Иванов.

Според него необходимо е служителите на полицията, които са обект на интегритет да бъдат проверявани в контролирана среда като например проверяване на автомобил с неизправни технически параметри. Когато полицаите разследват полицаи, те трябва да бъдат по-добри от колегите си, подчерта Милен Иванов.

Той препоръча една много хубава тренировка за бъдещите полицаи - "влизането в студени води".

МВР-шефът се надява на сериозна прокуратура както срещу дрогата, така и срещу корупцията

МВР-шефът се надява на сериозна прокуратура както срещу дрогата, така и срещу корупцията

Поне десетина производства касаят сериозни злоупотреби по много високи етажи на властта

Припомняме, вчера служебният вътрешен министър Иван Демерджиев бе изслушан в пленарна зала по искане на БСП във връзка със случая на полицай с униформа, който бе заловен да превозва мигранти. БСП поиска оставката за втори път на Демерджиев, въпреки че той увери депутатите, че МВР продължава да се чисти от корупция. За последните няколко месеца освен полицая-трафикант, скандална беше и помощта, която са оказвали полицаи на джигита Георги Семерджиев, конкретно и помощта на Симона Радева, Семерджиев да се укрие, както и ескорта от двама полицаи на пияния и дрогиран шофьор, който предизвика тежка катастрофа на Околовръстното.

Демерджиев: МВР продължава да се чисти, но трябва и да се смаже

Демерджиев: МВР продължава да се чисти, но трябва и да се смаже

Гранична полиция и МВР се справят добре с мигрантския натиск