След случая "Милен Цветков" има ли някой учуден? Хората вече свикнаха сякаш полицейските структури да се по-близки до криминалния свят отколкото с тях. Това заяви експертът по сигурност Николай Радулов, който коментира в студиото на Нова телевизия разкритията, че всъщност шофьорът с поршето, който уби с висока скорост френски гражданин и рани тежко съпругата му на Околовръстното шосе в София, е бил ескортиран от полицейски патрул, който обаче нито го е спрял, нито е реагирал според правомощията си и при инцидента.

Има доклади достатъчно и при настоящия, и при бившия министър на вътрешните работи, те са и в ръцете на синдикатите, които доклади констатират не само изключително лош кадрови подбор в службите.

Според Радулов неведнъж този патрул е изпълнявал подобна функция - да ескортира подобни хора с финансови възможности, но некоректно поведение. Въпросът е обаче дали има създадени трайни отношения.

Явно този шофьор е бил видимо пиян, а колата му е като убиец с 300 км/ч. Обяснението на главния секретар, че е изпратена някаква полицайка да го успокои, е безкрайно глупаво. Най-малкото това би трябвало това да са специалисти от Института по психология на МВР.

Има връзка между престъпния свят и някои полицаи, според Радулов: "Не бих се учудил да има подобна мрежа в МВР - може и да са няколко групи от недобросъвестни полицаи.", Според него тези групи едва ли обаче са включени в някаква мрежа.

Отстранени са полицаите, видели джигита и катастрофата на Околовръстното

Отстранени са полицаите, видели джигита и катастрофата на Околовръстното

Взети са им служебните карти

Всяко едно разследване на тези връзки обаче е изключително зависимо от прокуратурата, обясни Радулов и посочи: "Ключът е в прокуратурата, тя командва цялото разследване, а за половината от случаите тя не желае да ги разследва, следва си някаква своя вътрешна логика."

По думите му корупция има не само в МВР и намекна, че прокуратурата съучаства в корупцията.

Във връзка с вчерашния инцидент в "Арсенал", при който загинаха работници, Радулов заяви, че не бива да се вади веднага руската карта, въпреки че това са заводи, които работят под руски лиценз. Всички знаем как протичат сутрешните инструктажи за безопасност. В тези заводи и най-малката грешки може да доведе до взривяване, пожар и смърт.

Има опасност от нов взрив в "Арсенал" Казанлък

Има опасност от нов взрив в "Арсенал" Казанлък

Специализиран отряд за борба с тероризма ще обезопаси периметъра