"Нищо страшно и дори неприятно няма, но не е хубаво това, което се преживява в момента." В това увери изпълнителният директор на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Попов на брифинг в централата на Футболния съюз.

Брифингът бе даден по време на продължаващата и в момента акция, свързана с подозрения за злоупотреби при наемане на тренировъчни и спортни бази.

Малко повече от час преди началото на обявената предварително пресконференция, в БФС получили определение от Софийски районен съд, с което е дадено съгласие във футболния съюз да се извършат проверки по наличност на документи, обясни Попов.

Все още контролните органи подготвят необходимите документи.

Полицията влезе пак в БФС

Полицията влезе пак в БФС

Разследват злоупотреби

В БФС като организация работят много млади и интелигентни, отдадени на футбола хора. Всички събития се отразяват неблагоприятно върху тяхната психика, призна обаче Попов.

Разследването се води от "Икономическа полиция" от няколко месеца. Полиция има и в офиса на БФС в центъра на София.

Борислав Попов припомни програмата за развитие на детския футбол, която по думите му съществува от повече от 15 години. Това е дейност, която не се отнася само за футболни клубове, а за всички детски български клубове, които изявяват желание да участват. "Футболът е игра, която изгражда положителни емоции и възпитава добри качества", отбеляза Попов.

Всички сключени договори за екипи за децата са отчетени пред Министерството на спорта, а БФС получават протокол за отчет на дейността. Към настоящия момент за сключването на договори и приемането на доставката фирмата е действаща, регистрирана по българските закони и със седалище в България.

Изпълнителният директор на БФС заяви, че е цинично да се смята, че хората, които работят в БФС няма да направят нещо положително за децата.

"Не мога да приема манипулативни твърдения извадени от контекста, с които се внушават недобронамерени практики в БФС по отношение на децата", обяви Борислав Попов.

По думите му децата заслужават най-доброто. "Отговорно се отнасяме към този сегмент от футбола. Към всички сключени договори фигурират изискванията и цената, която е платена е пазарната цена към момента на доставката", обясни Попов.

По отношение на тренировъчните игрища в Черноморец, Борислав Попов изтъкна, че всеки договор има име и съдържание. Договорът за ползване на стадиона на Черноморец е за отдаване под наем на 3 тренировъчни терена на отборите, участвали в Евро2015.

Тези отбори заслужават най-доброто, защото са националните отбори на различните държави, отбеляза изпълнителният директор на БФС.

По думите му договорът за стадиона включва наемането на терените на Черноморец, на който са проведени над 100 тренировки. Тренировката включва освен ползването на тренировъчния терен, зареждането на съблекалнята и всички консумативи.

От БФС се похвалиха, че имат и висока оценка от УЕФА за трите тренировъчни терена.

От своя страна Емил Костадинов заяви, че е обиден от това, което се пише в медиите. Отправяли се обвинения, които нямат нищо. "Ако има някои сгрешил по пътя, да си понесе отговорностите, но една медия да хвърля кал върху нас няма да стане. Ще се борим докрай, защото никой от нас не е направил нищо грешно", уточни Костадинов.

Тодор Батков: За пръв път държавата дава пари за футбол, да ги харчат разумно

Тодор Батков: За пръв път държавата дава пари за футбол, да ги харчат разумно

Конгрес на БФС се свиква за нов президент и за отчет

Припомняме, на 15 октомври беше предишното нахлуване на полицията в централата на БФС. 

В деня, когато полиция и жандармерия нахлуха в сградата на БФС през октомври, председателят на БФС Борислав Михайлов подаде оставка, след като тя му беше поискана от премиера Бойко Борисов след мача срещу Англия.

Позицията му е следствие от създалото се напрежение в последните дни и най-вече заради поведението на футболни запалянковци по време на мач на стадион "Васил Левски", при който България падна с 6-0 от Англия и влезе в световните медии с расистки изпълнения от страна на агитките.

Борислав Михайлов отива на лов и риболов

Борислав Михайлов отива на лов и риболов

Не подава оставка, защото Борисов е поискал

Малко след това излезе информация от медийния директор на БФС Христо Запрянов, която гласеше, че Михайлов е отказал да подаде оставка

На 8 юли премиерът Бойко Борисов свика среща със собствениците на големите отбори в Министерския съвет.

ГДБОП влезе в БФС

ГДБОП влезе в БФС

Разследват футболни съдии