Втори внук на сочения за ромски лидер Кирил Рашков отива в затвора. Това реши днес Пловдивския Окръжен съд. Младият Ангел Рашков ще лежи общо две години, като към наказанието му се прибавя и предишна условна присъда.

Първата присъда от 1 година и 4 месеца лишаване от свобода е заради опита на 20 годишният Ангел Рашков да подкупи пътни полицаи, спрели го за проверка на 14 март тази година. От нея обаче се приспадат 4 месеца, които той е прекарал в ареста, съобщава Радио Пловдив.

Съдът му наложи още една година затвор заради нарушената гаранция в изпитателния срок по предишната му условна присъда заради фалшифицирана диплома за средно образование, с която Рашков незаконно е успял да вземе шофьорска книжка. Тогава тя му бе отнета и наказанието включваше забрана да шофира, която обаче той грубо наруши само след два месеца, когато бе хванат да шофира с висока скорост луксозния си джип БМВ на изхода на Пловдив към Асеновград.

Всъщност младежът попаднал случайно в капана, карайки прекалено бързо и без колан точно по маршрута, където се е провеждала полицейска акция за лов на неизрядни водачи. Когато му поискали книжката, младият Рашков започнал да увърта, че си я забравил и накрая - че му е прибрана от КАТ Стара Загора. Полицаите обаче разбрали, че е неправоспособен. Именно тогава внукът на Цар Киро опитал да ги подкупи подхвърляйки 20 лева в патрулката, след което бил арестуван.

Днес делото се разгледа по съкратената процедура и приключи за един ден. Ангел Рашков призна всички обвинения, обеща повече да не прави така и поиска снизхождение. Заради пълните му самопризнания съдът намали предвидената в такива случаи присъда с една трета - от две години, на една и четири месеца затвор.Към това се прибави и висящата условна присъда от една година и 2 000 лв. глоба.

Другият внук на Цар Киро - също Кирил Рашков обжалва пред ВКС тригодишната си ефективна присъда за закана за убийство при размириците в Катуница миналата есен.