В 7:30 часа сутринта на територията на град Аксаково е задържан 70-годишен мъж от Варна, известен на полицията, като при претърсване на автомобила и жилището му е намерено немалко количество фентанил, негови аналози, марихуана, кокаин и електронна везна. Това съобщи на брифинг зам.-директора на Областната дирекция на МВР във Варна комисар Андрей Ангелов.

Арестуваният е криминално проявен, но не във връзка с наркотици.

"Имайки предвид количеството намерен фентанил може да се направи обосновано предположение, че същото е за разпространение, а не с цел притежание. Имаме оперативна информация и можем да твърдим, че част от фентанила е бил предвиден за разпространение на територията на област Добрич. Лицето, което е задържано от нас, е в близки отношения със задържаната миналата седмица жена, отново за фентанил, за която ви информирахме. Същият беше предвиден за задържане на 13 юли, но поради оперативни съображения не беше задържан, а същото беше сторено днес", посочи той.

Двама са задържани за разпространение на фентанил във Варна

Двама са задържани за разпространение на фентанил във Варна

Арестуваните са съседи, които живеели и продавали дрога в един и същ блок, на един и същ етаж

Комисар Ангелов уточни, че възрастният мъж е баща на мъжа, с когото живее на семейни начала 40-годишната арестувана по-рано жена, която е и основната разпространителка на фентанил. Иззетото днес количество фентанил е било разпределено на дози. Експертната справка за точното количество и стойността на дрогата все още не е готова.

Запитан дали полицията има информация за други, свързани с дядото и арестуваната по-рано жена, той отговори: "Имаме информация. Продължаваме да копаем в тази насока. Ще бъдете информирани своевременно за всяко наше действие."

62 задържани за ден при спецакция срещу разпространението на дрога
Обновена

62 задържани за ден при спецакция срещу разпространението на дрога

Иззети са около 150 кг наркотици от цялата страна