Полицейски патрули и служители на жандармерията са изпратени в русенския кв. "Тракция" за осигуряване на спокойствието на жителите.

Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Оттам уточняват, че към момента няма данни за напрежение, след като в късния следобед група мотористи е преминала през квартала, без да създават безредици.

Убиецът на Виктория Маринова задържан в Германия
Обновена

Убиецът на Виктория Маринова задържан в Германия

Неговата ДНК съвпада с намерената на местопрестъплението…

Няма информация за възникнало сбиване, уточняват от МВР.

В русенския квартал "Тракия" последно е живял Северин Красимиров, който бе арестуван в Германия за убийството на 30-годишната Виктория Маринова.

Напрежение има тази вечер в русенските ромски квартали "Тракцията" и "Селеметя". И в двата квартала е засилено полицейското присъствие.

Пуснаха задържания за убийството на Виктория Маринова – ДНК пробата го оневинява

Пуснаха задържания за убийството на Виктория Маринова – ДНК пробата го оневинява

Има информация за друг заподозрян…

Група от около 50 мотористи са навлезли в районите и са уплашили живущите там. Целта им е била да открият близки и роднини на обвинения за убийството на журналистката Виктория Маринова.

Някои от семействата са напуснали кварталите заедно с децата си.

Имало е погром на една от къщите, а именно домът на лелята на Северин, където той се е укривал в часовете след извършеното престъпление, разкрива телевизия "България он ер".

Виктория Маринова вероятно е убита от психопат

Виктория Маринова вероятно е убита от психопат

Това смята бившият директор на отдел "Убийства" в Национална служба "Полиция" Ботьо Ботев

След като не са успели да открият никого, мотористите се отправили към другия ромски квартал "Селеметя", където също се знае, че живеят близките и роднините на 21-годишния мъж.