Пожарникарите излизат на протест на 14 октомври, реши Националният съвет на Националния синдикат на пожарникарите и спасителите "Огнеборец" към КНСБ. Протестното шествие ще тръгне градинката "Свети Седмочисленици" до МВР и ще продължи към Министерството на финансите.

В Пампорово си искат пожарната

В Пампорово си искат пожарната

Искат да закрият пожарната, защото няма достатъчно служители

Негодуванието на огнеборците е срещу неадекватните политики, прилагани от политическото ръководство на МВР, водещи до закриване на районни и участъкови служби за пожарна безопасност, изтъква синдикатът. В центъра на недоволството са замразените доходи на служителите в МВР, минималният ръст в бюджета на ведомството както и недостатъчното финансиране на двете дирекции - "Пожарна безопасност и защита на населението" и "Национална система 112" за следващата година.

Главен комисар Николов с уважение и към протестиращите пожарникари

Главен комисар Николов с уважение и към протестиращите пожарникари

Поддържайки активен диалог, могат да бъдат решени голяма част от проблемите

В сградата на КТ "Подкрепа" заседаваха и двата стачни комитета на национално представителните синдикати. На срещата се изтъкна необходимостта от неотложни мерки за протест срещу някои работодателски организации и техните лидери.

Обяснението на синдикатите е, че имало работодатели, които публично обиждали работниците и атакуват техни изконни права като допълнително трудово възнаграждение за придобит трудов стаж и професионален опит.

Пожарникари ще има навсякъде, но ще бъдат бавни

Пожарникари ще има навсякъде, но ще бъдат бавни

Малко пари и служители били причината за закриванията на участъци

Организациите са категорични, че трябва да се защитят исканията за ръст на заплатите в хода на бюджетната процедура за 2018 година.