С разпит на свидетели в Специализирания наказателен съд продължи делото срещу бившите министри Симеон Дянков, Трайчо Трайков и бизнесмена Иво Прокопиев.

Дянков, Трайков и Прокопиев заедно с трима финансисти от компанията "Булброкърс" са подсъдими за продажбата на 33% държавен дял на енергоразпределителното дружество EVN.

В съдебната зала от осем призовани свидетели, шестима свидетели се явиха, а от съдебния процес отсъстваше само адвокат Даниела Доковска, което не се оказа пречка делото да продължи с разпит на свидетели.

Спецсъдът разпита свидетели по делото срещу Дянков, Трайков и Прокопиев

Спецсъдът разпита свидетели по делото срещу Дянков, Трайков и Прокопиев

Показания дадоха петима надзорници на Агенцията за приватизация

Сред явилите се свидетели бяха служителят по съответствие Доротея Пандова, директорът на Централна кооперативна банка (ЦКБ) Сава Стойнов и председателят на Управителния съвет на Съюза на стопанската инициатива (ССИ) Мирослав Найденов.

По време и на днешното съдебно заседание двете страни по делото - прокуратурата и защитата, не пропуснаха да се нападнат за прекъсването на реда по задаване на въпроси, както и вкарването на квалифицирани елементи какво щели да кажат свидетелите.

Припомняме, в края на месец януари 2019 г. делото тръгна по същество. Мотивите на магистратите бяха, че не са допуснати процесуални нарушения, с които отхвърлиха искането на защитата за спиране на съдебното и наказателно производство. По делото бяха разпитани министърът на икономиката Емил Караниколов, както и бивши служители на Агенцията по приватизацията.

Караниколов свидетелства по делото срещу Дянков, Трайков и Прокопиев

Караниколов свидетелства по делото срещу Дянков, Трайков и Прокопиев

Нямало натиск върху Караниколов за избор на конкретен инвестиционен посредник