За 11 март 2022 година бе насрочено делото за убийството на двама непълнолетни от град Сандански. Делото ще се гледа при закрити врати, реши на разпоредителното заседание Окръжен съд - Благоевград.

Малко след началото на заседанието обвиняемата се почувства зле. Съдия Атанас Маскръчки обяви почивка, извикан бе екип на Спешен център-Благоевград, припомня БНР.

Пращат на съд майката, убила двете си деца в Сандански

Пращат на съд майката, убила двете си деца в Сандански

При нея не се установява психично заболяване

След прегледа доктор Владимир Рабаджийски заяви, че състоянието на обвиняемата е задоволително, тя е контактна и ориентирана, но е под въздействие на успокоителни средства. Лекарят каза, че делото може да продължи.

Съдът изслуша държавното обвинение, което настоява мярката "задържане под стража" да остане в сила и подкрепя молбата на Георги Трайков - баща на двете деца, да се яви като частен обвинител.

Той настоява за граждански иск за обезщетение в размер на 350 хиляди лева за всяко едно от децата му, в едно със законната лихва.

Защитата на обвиняемата настоя делото да се гледа при закрити врати, както и да бъдат изслушани девет свидетели, които са имали информация за упражнено домашно насилие върху обвиняемата.