Прокуратурата обжалва домашния арест на Петко Дюлгеров - третият, обвинен в делото за взимане на подкуп от страна на бившия кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова.

Това се казва в становище, разпространено от прокуратурата.

Петко Дюлгеров бе задържан на 17 април 2018 г., паралелно с Десислава Иванчева и Биляна Петрова, но не толкова показно. За него се разбра едва на следващия ден, когато му бяха повдигнати обвинения като помагач, който умишлено е улеснил Иванчева и Петрова да поискат и приемат подкуп.

На практика от процеса до този момент се разбра, че Петко Дюлгеров е взел парите и е "консултирал" бизнесмена Александър Ваклин.

От задържането си на 17 април 2018 г. до 25 октомври 2018 г. Дюлгеров е с наложена мярка "под стража".

На 25 октомври 2018 г. с определение на Специализирания наказателен съд мярката за неотклонение на Дюлгеров е изменена в по-лека - "домашен арест", с разпореждане на съда за незабавно изпълнение.

Специализираната прокуратура е внесла протест в предвидения за това 7-дневен срок.

На 5 ноември 2018 г. Специализираният наказателен съд заявява, че изпращането на протеста в Апелативния специализиран наказатален съд следва да бъде отложено във времето.

Иванчева чула в СРС-тата, че Ваклин и Дюлгеров искат да я "водят до Витоша"
Обновена

Иванчева чула в СРС-тата, че Ваклин и Дюлгеров искат да я "водят до Витоша"

Отново отложиха делото за отстраняването на Иванчева

Това е направено на 16 ноември 2018 г., след поредното гледане мерките за неотклонение на Иванчева и Петрова.

Иванчева и Петрова все още са в ареста
Обновена

Иванчева и Петрова все още са в ареста

Марковски: Това е незаконно, веднага да ги освободят

Предстои разглеждане на протеста на Спецпрокуратурата от въззивния съд (Апелативния спецсъд - б.р.), както по отношение на Дюлгеров, така и протеста срещу изменението на мерките за неотклонение на Иванчева и Петрова от 16 ноември 2018 г.

Гладна стачка започват двама поддръжници на Иванчева и Петрова

Гладна стачка започват двама поддръжници на Иванчева и Петрова

Среднощната проверка на Иванчева била мотив да я оставят в ареста

Припомняме, на заседанията до момента свидетелски показания дадоха както бизнесменът Александър Ваклин и съпругата му, така и главният архитекст и настоящият кмет на столичния район "Младост" Румен Русев.

Последните двама потвърдиха, че преписки по време на управлението на Иванчева са бавени. Самият Ваклин обаче не сведетелства Иванчева и Петрова да са му искали пари или подкуп за издаване на разрешително.